Винуватця ДТП, внаслідок якої загинув пасажир, засуджено до 5 років позбавлення волі

111
Фото: informator.news

Працівниками галузевого відділу прокуратури області в суді доведено вину водія у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.

Як інформує прес-служба облпрокуратури, дорожньо-транспортна пригода сталась у червні минулого року поблизу с. Бутівці Волочиського району.

Досудовим розслідуванням, яке, за процесуального керівництва прокуратури області, здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що водій автомобіля марки «ВАЗ-2103» виїхав за межі проїзної частини та допустив зіткнення з деревом. Внаслідок цього 24-річний пасажир отримав смертельні тілесні ушкодження.

Окрім того, виявилось що зловмисник перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння та не мав посвідчення водія на право керування відповідним транспортним засобом.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

«Вироком Волочиського районного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі», – повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний.

Вирок суду набрав законної сили.

Нагадаємо, що протягом 2018 року прокуратурою було знешкоджено 7 організованих злочинних груп. У прокуратурі області підвели підсумки роботи за 2018 рік. Зокрема, прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 42 тис. кримінальних проваджень. Майже у половині з яких досудове розслідування закінчено. Результатом належного підтримання працівниками прокуратури обвинувачення у суді стало ухвалення більше 2 тис. обвинувальних вироків.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне