ДФРР затвердив 12 мільйонів фінансування на школу в с. Корчик Шепетівського району

Фото: adm-km.gov.ua

На школу в селі Корчик Шепетівського району затвердили фінансування 12,5 млн.гривень із Державного фонду реконструкції та розвитку. Про це розповів голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, перебуваючи з робочою поїздкою на Шепетівщині. Адже саме 21 червня на засіданні комісії ДФРР при Кабінеті Міністрів України було затверджено перелік проектів на 2018 рік, реалізація яких фінансуватиметься в Хмельницькій області. Серед них і будівництво Корчицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Довідка:

Будівництво нової Корчицької школи  було розпочато ще у 1991 році,її загальна площа –  3812,48 кв.м.. На даний час будівельна готовність становить 53%.

Всього для завершення будівництва станом на 01.06.2018 р.  необхідно близько 28,4 млн. гривень.

На 2018 рік із Державного фонду регіонального розвитку на будівництво  виділено 12 млн. грн..

На сьогоднішній день навчання дітей проводиться у двох старих приміщеннях (1940, 1969 р.р.), загальний знос яких становить 85 відсотків. Згідно із заключенням приміщення старої школи є аварійним і не підлягає капітальному ремонту.

Завершення будівництва зазначеної установи є економічно та соціально обґрунтованою, оскільки село є центральним у західній частині району. Після завершення будівництва до школи будуть довозитись діти із трьох сіл: Романів, Хутір, Кліментовичі.

Введення в дію Корчицької ЗОШ дасть змогу звільнити приміщення дошкільного закладу, в якому на сьогодні розташовано початкову ланку школи. У звільненому приміщенні буде можливість відкрити дошкільний дитячий заклад і 100%  охопити дітей дошкільною освітою. Також можна буде використати звільнене приміщення Хутірської ЗОШ під клуб (приміщення існуючого клубу знаходиться в аварійному стані) та бібліотеку, що значно поліпшить якість дозвілля та зберігання бібліотечного фонду.

Реалізація цього проекту підвищить рівень економічного розвитку району, що відповідає державним цільовим програмам, а також пріоритетам розвитку регіону.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне