Додатково легалізовано працю понад 6 тисяч подолян

Фото: Олександрійський тиждень

Як повідомили в Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області, у ході проведення фактичних перевірок підприємців-роботодавців працівниками відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб,  з початку року додатково залучено до державної реєстрації 6114 осіб, які раніше працювали нелегально.

Загалом на початок вересня 2018 року працівники цього підрозділу здійснили 20 фактичних перевірок підприємств та 217 – фізичних осіб – підприємців, склавши при цьому 115 протоколів про виявлення осіб, які працюють без державної реєстрації та, відповідно, сплати податків. Про це повідомив керівник зазначеного відділу Сергій Ворник.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні та фактичні перевірки. Відповідно до ст. 80 Податкового кодексу України фактична перевірка проводиться без попередження платника за місцем фактичного провадження ним господарської діяльності. Перевірці підлягають питання дотримання платником норм законодавства щодо регулювання обліку готівки, порядку здійснення розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій патентів, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з найманими особами.

Підставами для перевірки можуть бути виявлення фактів, що свідчать про можливі порушення за результатами перевірок інших платників, отримання відповідної інформації від державних органів та органів місцевого самоврядування, письмове звернення споживача, неподання суб’єктом господарювання звітності чи подання її з нульовим показником тощо.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне