Експеримент: 40% хмельничан повідомляє поліцію про нетверезих водіїв

Фото: hm.npu.gov.ua

Хмельницькі патрульні разом з громадськими активістами провели соціальний експеримент — актор грав роль нетверезого водія, який сідає за кермо свого автомобіля, а організатори слідкували за реакцією громадян, повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Хмельницькій області.

—    З початку року тільки на території обласного центру ми зафіксували понад 650 випадків керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Такі водії наражають на небезпеку не тільки себе, а й інших учасників дорожнього руху, — говорить Роман Мартинюк, речник Управління патрульної поліції в Хмельницькій області.

Чи реагують громадяни на нетверезих водіїв і чи допомагають правоохоронцям фіксувати такі правопорушення, вирішили з’ясувати під час соціального експерименту — актор грав роль нетверезого водія, який сідає за кермо свого автомобіля, а організатори слідкували за реакцією громадян.

Буквально за декілька хвилин на лінію “102” вже надійшов дзвінок від Романа:

— Я сам кожного дня сідаю за кермо. Але зараз стільки показують аварій, що страшно їздити. І ти ж не знаєш, хто їде назустріч. Тому й телефоную, коли бачу таке, — говорить хмельничанин.

За словами речника Патрульної поліції, майже у 40% випадків про нетверезих водіїів поліцейських повідомляють небайдужі громадяни.

— За що ми їм дуже вдячні і сподіваємось, що активність людей в цьому напрямку зростатиме, — додає Роман Мартинюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне