Феміда винесла вирок студенту Кам’янець-Подільського ВУЗу, що на кладовищі пограбував жінку

Фото: kma.court.gov.ua

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав студента місцевого вишу, обвинуваченого у грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілої ( ч.2ст.186 КК України), винним і призначив покарання – 4 роки позбавлення волі, звільнивши від його відбування на 3 іспитових роки.

Торішній Міжнародний жіночий день для потерпілої у цій справі, ймовірно, запам’ятається надовго. Увечері 8 Березня жінка поверталася з роботи додому і, аби скоротити шлях, пішла стежкою попри Польсько-фільварське кладовище у Кам’янці-Подільському. Не встигла зоглядітися, як молодий чоловік, з яким щойно розминулася, схопив її за волосся, закрив рукою рота і почав вимагати гроші. Потім сам обшукав сумку жінки, забрав звідти 300 гривень і мобільний телефон.

Коли нападник замешкався, жінці вдалося втекти, розповісти все перехожому, що якраз гуляв поряд із собакою, та викликати поліцію. Студент тим часом попрямував до гуртожитку.

«Обвинувачений є особою молодого віку, він вперше вчинив злочин, навчається у ВУЗі, позитивно характеризується за місцем проживання та навчання, щиро просив вибачення у потерпілої… , тому суд вважає за необхідне призначити покарання у виді мінімального строку позбавлення волі, зазначеного у санкції ч.2 ст.186 КК України, та звільнити його від відбування призначеного покарання з випробуванням», ­– ідеться у вироку.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне