Капітальний ремонт М-12 знову зривається?

Фото: adm-km.gov.ua

Голова Хмельницької ОДА заявляє, що китайська фірма Сіньцзян Комм’юнікейшнз Констракшн Груп Ко. Лтд. («Xinjiang Communications construction Group Co.,Ltd.»), яка має здійснювати ремонтні роботи на дорозі М-12 Стрий – Тернопіль – Вінниця – Кропивницький – Знам’янка (відрізок дороги від с.Головчинці і до кордону із Вінницькою областю), отримала вже друге попередження від Світового Банку. Третє таке попередження може тягнути за собою ініціацію розірвання контракту з фірмою, переконують в облдержадміністрації.

Представники китайської фірми досі не підключили додаткові потужності постачання електроенергії, оскільки не отримали кошти на рахунки фірми. Представники іноземного підрядника переконують, це все через суворий контроль з боку Китаю за валютними операціями та  затримками, що пов’язані із проведенням міжбанківських розрахунків.

І досі не вирішено питання щодо постачання будівельних матеріалів (землі та щебеню). Китайський підрядник впевнений, що їм недостатньо матеріалу, що може запропонувати Головчинецький кар’єр. В адміністрації наполягають: у наявності є достатня кількість породи для початку робіт. Більше того, вказана порода вже тривалий час не вивозиться з кар’єру, що створює перешкоди нормальному функціонуванню підприємства.

Щодо питання землі начальник САД Петро Гнидюк зауважив, що фірма з незрозумілих причин не враховує обсягів ґрунту, що будуть утворюватися під час розширення траси. Згідно відповідних розрахунків, вони можуть покрити значну частину потреби.

Затримує початок робіт і відсутність затвердженої програми виконання робіт.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне