Хмарачос на набережній: суд підтримав скасування містобудівних умов та обмежень

Фото: ngp-ua.info

Про це  у Facebook написала голова правління ГО “Жіночий антикорупційний рух” Альона Береза.

“Майже рік слухалась справа щодо скасування рішення виконавчого комітету Хмельницька міська рада, яким було скасовано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вул. Кам’янецька, 2А. І у нас зараз повний приємний шок. Приємний, тому що суддя Хмельницький міськрайонний суд Вікторія Мороз прийняла таки принципове рішення. Так, дійсно ще є судді, які принциво відносяться до розгляду справи і приймають принципові рішення. У задоволені позову забудовника відмовлено! Пані Віторія, ЖАР висловлює Вам слова вдячності!” 

У рішенні зазначено, що забудова має відбуватись у зоні  Ц-2 ділової, громадської та комерційної активності районного значення гранична висота будівлі/споруди узгоджується з управлінням архітектури та містобудування та не повинна перевищувати 48 метрів. Тоді як забудовник запланував звести будівлю висотою  73,5. Таким чином, зазначені містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки не відповідають Плану зонування території м. Хмельницького.

“Враховуючи вищезазначене, суд приходить до висновку, що оскаржуване рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 28.04.2017 р. № 274 про скасування містобудівних умов та обмежень земельної ділянки №10/ГП-25.1-04 від 14.01.1016р. взамін №114/ГП-25.1-04 від 23.06.2014р., видані ПМП «Фінмаркет» для будівництва висотного багатоквартирного житлового будинку з вбудовано прибудованими торговельно-офісними приміщеннями та закладами ресторанного господарства є законним, прийнято на підставі наданих повноважень та є обґрунтованим, а підстав для його скасування судом не встановлено.
Таким чином, в задоволенні позову приватного підприємства «ФІНМАРКЕТ» до виконавчого комітету Хмельницької міської ради, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору на стороні позивача – приватне підприємство «БУД КЕПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» про визнання протиправним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, слід відмовити”

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне