Міська рада узаконює будівництво на Львівському шосе?

Фото: facebook

Про це на сторінці у Facebook заявила голова правління ГО “Жіночий антикорупційний рух” Альона Береза.

“Ви бачите тут багатоповерхівку?
А от депутати Хмельницька міська рада тут нічого не бачать і сьогодні розірвали договір оренди із Трочинською О.М. Ця ділянка була надана під розміщення закладів охорони здоров’я – 03.03.
Припиняючи договір вони також вмудрились змінити код КВЦПЗ на 02.10 для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Таке прохання подала сама пані у своєму клопотанні. Логічно ж. Відмовлятись від землі і одним махом змінювати цільове призначення. Пазл складається.
Думаю тепер прийшла пора оскарження таких рішень, адже ні в одному обласному центрі немає подібної практики зміни цільового призначення через прийняття рішення міськради.
Спочатку у цього забудовника десь намалювались містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки. От тепер ще й роблять крок до узаконення отримання земельної ділянки із потрібним цільовим призначенням.
Це яскравий приклад того як із незаконного будівництва з 2015 року тихенько роблять узаконення.
Не спрацювали тут правоохоронці, які пом’янили кримінальне провадження і закрили його.
Не пасе задніх тут і Хмельницька міська рада, яка своїми всіма діями сприяла узаконенню цього будівництва.
Як завжди влада послідовна і принципова.” 

Нагадаємо, мова йде про ЖК “Резеденція-2”. 17 квітня 2015 року 69 депутатів Хмельницької обласної ради ухвалили перелік об’єктів під приватизацію. Саме у цьому списку і був ангар ХОФ “Фармація”. Це приміщення 15 травня  2015 року приватизували через аукціон за 341 319,6 грн, а покупцем зазначено – ПП «Цитрон Плюс».

У 2013 році у засновниках та власниках ПП “Цитрон Плюс” був свободівець, депутат обласної ради Іван Гончар. На момент ухвалення рішення про винесення об’єктів на приватизацію, Іван Гончар очолював Хмельницьку обласну раду.

26.06.2015 р. ПП «Цитрон плюс», в особі Храпач Зої Михайлівни, продає нерухоме майно – приміщення ангару площею 764,8 кв.м, що знаходиться на земельній ділянці площею 0,1632 га, кадастровий номер – 6810100000:09:001:0140, за 446 383,20 грн, Трочинській Ользі Миколаївні. Цільове призначення ділянки – Важливою інформацією у даному випадку є цільове призначення сформованої земельної ділянки – 03.03 «Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги».

Проте вже восени на цій земельній ділянці розпочалось будівництво житлового будинку без жодних дозвільних документів. Про зупинку самочинного будівництва офіційно 14 грудня заявляла Державна архітектурна будівельна інспекція. Наразі це повідомлення з сайту видалено.

Нагадаємо, міський голова Хмельницького також є членом ВО “Свобода”. На початку року Іван Гончар, який активно працював у одній команді з Олександром Симчишеним, заявив, що “кожен з них тепере йде своєю дорогою”.   Також в місті ширились чутки, що у політиків реальний конфлікт. Можливо зміна цільового призначення земельної ділянки під скандальним будівництвом – це спосіб примирення?

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне