На Хмельниччині планують зарибити водойми на 23 млн. грн. протягом 4 років

Фото: Екологія – Уніан

Управління Держрибагентства у Хмельницькій області розробило Програму розвитку рибного господарства Хмельницької області на 2018-2022 рр. Депутати Хмельницької обласної ради підтримали ініціативу щодо розвитку рибного господарства в області, інформу прес-служба Хмельницького рибохоронного патруля.

Ресурсне забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок фінансування місцевого бюджету та коштів суб’єктів рибогосподарської діяльності. Загальна сума виділених коштів за попередніми розрахунками становитеме 23 млн 813 тис. грн.

Основною метою Програми є забезпечення населення широким асортиментом рибної продукції власного виробництва. А також підвищення ефективності використання рибних запасів області, їх відтворення та охорона.

Так, згідно Програми планують зарибити такі водні об’єкти області: водойма-охолоджувач Хмельницької АЕС, Новоконстянтинівське та Щедрівське водосховища, а також річки Горинь, Смотрич, Жванчик, Збруч та Південний Буг.

У результаті виконання Програми очікується:

1) створення сприятливих умов для нарощування виробництва конкурентоспроможної продукції з прісноводної риби та інших водних біоресурсів;

2) досягнення у 2022 році обсягів вилову водних біоресурсів на рівні 1200 тонн;

3) створення додаткових робочих місць, зростання зайнятості та підвищення життєвого рівня населення;

4) зниження собівартості продукції з риби та інших водних біоресурсів регіонального виробництва з метою забезпечення більш доступної її реалізації широким верствам населення;

5) доведення мінімальної рибопродуктивності орендованих штучних водних об’єктів не менше 200 кг/га.

6) збільшення кількості оперативних рейдів органами рибоохорони з 600 за рік до 1000 в 2018 році та до 2500 протягом 2019-2022 рр.;

7) збільшення площі, охопленої оперативними рибоохоронними рейдами органів рибоохорони за рахунок створення мобільних груп, з 1,4 тис. га до 2 тис. га у 2018 році та до 2,6 тис. га протягом 2019-2022 рр.

«Підтримка місцевої влади дуже важлива для розвитку рибного господарства. Сподіваємось, що співпраця із Хмельницькою ОДА буде ефективною та принесе свої плоди», – заявив керівник Хмельницького рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне