На Хмельниччині поліцейські виявили цілу плантацію нарковмісної коноплі

Фото: hm.npu.gov.ua

Працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП Хмельницької області виявили у Летичівському районі цілу плантацію нарковмісних конопель, яка була захована поміж насадженнями соняшників.

hm.npu.gov.ua

В ході проведення профілактичної спецоперації «Мак-2018» поліцейські неподалік села Голосків Летичівського району зупинили автомобіль однієї зі служб таксі, у салоні якого знаходились п‘ятеро чоловіків віком від 19-ти до 37-років.

В процесі огляду транспортного засобу правоохоронці виявили у багажнику та салоні близько 100 кг свіжозрізаних рослин нарковмісної коноплі. Чоловіки розповіли, що заборонені рослини вони зрізали на конопляному полі неподалік Голоскова і мали намір використовувати для власних потреб.

Загалом працівники поліції виявили у вказаному затриманими місці близько 3 тисяч кущів коноплі. Наразі працівники управління протидії наркозлочинності спільно з колегами з Летичівського відділу поліції перевіряють затриманих осіб на причетність до даного незаконного посіву.

hm.npu.gov.ua

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 статті 309 Кримінального кодексу України — Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Автомобіль, у якому перевозили рослини коноплі, вилучений і поміщений на штрафмайданчик. До речі, усі затримані пасажири автомобіля, окрім наймолодшого 19-річного, раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки, розбійні напади та хуліганство.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне