На Хмельниччині судитимуть двох чоловіків, які до смерті побили односельця

Фото: hm.npu.gov.ua

Як повідомляють у ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, через два тижні після нападу потерпілий помер у лікарні, тож кримінальне провадження перекваліфікували з ч. 1 на ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, згідно якої зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, подія сталася 24 квітня близько 21.30 години в селищі Гриців Шепетівського району. Підозрювані того вечора розпивали спиртне, але, очевидно, спожитого їм виявилось замало, і вони пішли в гості до 51-річного потерпілого та його співмешканки. Проте господарі були не раді несподіваним візитерам і чоловік почав їх виганяти. У відповідь зловмисники кілька разів його вдарили. Той почав відмахуватися від нападників сокирою. Це обурило їх ще більше. Зловмисники вихопили в потерпілого сокиру, кинули на долівку і почали з усієї сили бити руками та ногами, а коли той втратив свідомість — втекли геть.

Співмешканка потерпілого викликала «швидку». Чоловіка терміново прооперували. У нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, мозкову кому, численні гематоми та переломи. Він перебував в реанімації без свідомості і через 2 тижні помер. Того вечора з лікарні про пацієнта з «кримінальними» тілесними ушкодженнями повідомили до Шепетівського відділу поліції. У Гриців негайно виїхала слідчо-оперативна група. Співмешканка потерпілого вказала на чоловіків, які його побили. Через декілька годин зловмисників розшукали і затримали. Ними виявилися двоє місцевих жителів, 1970 та 1976 років народження.

Після смерті потерпілого кримінальне провадження перекваліфікували з ч. 1 на ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, згідно якої зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі. Найближчим часом Шепетівський міськрайонний суд приступить до розгляду матеріалів провадження.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне