На шлях виправлення не став: засуджений за крадіжку протримався на іспитовому терміні 3 місяці

Фото: dzerkalo.media

Визнати винним за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло) і призначити остаточне покарання – 3 роки й 8 місяців ув’язнення. Такий вирок виніс Ізяславський районний суд 48-річному жителю с. Топори Ізяславського району.

Цього ж чоловіка Феміда Ізяслава вже судила на початку цього року. Тоді за злочини проти власності йому призначили 3 роки і 1 місяць позбавлення волі, але звільнили від реального відбування покарання на 2 іспитових роки. Утім, на волі ласий до чужого майна чоловік протримався 3 місяці – і у перші дні літа пішов «на діло».

Об’єктом обрав обістя односельця, що тоді пустувало, вийняв з вікна шибку, проник до будинку і виніс з веранди електроконвектор. За кілька днів повернувся ще за електричним насосом та полімерним шлангом.

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачений раніше судимий, вчинив злочин під час іспитового строку, не має міцних соціальних зв’язків та веде аморальний спосіб життя. «За таких обставин суд приходить до висновку, що виправлення обвинуваченого можливе лише за умови ізоляції від суспільства, а відтак йому слід призначити покарання в межах санкції ст. 185 ч. 3 КК України у виді позбавлення волі та визначити остаточне покарання за правилами с. 71 КК України, приєднавши частинку невідбутого покарання за вироком Ізяславського районного суду від 22 лютого 2018 року», – зазначає суд. Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне