На старокостянтинівщині відкрили дитячий табір

Фото: kalynivka.fo.ua/

Літні канікули – найцікавіша пора для школярів, час захоплюючих пригод, розваг, поїздок, нових знайомств. Батьки розмірковують про те, як забезпечити повноцінний відпочинок та оздоровлення своїх дітей у літній період, як на 100% використати канікулярні дні, пронизані життєдайними променями сонця.

Відділ освіти, молоді та спорту Старокостянтинівської райдержадміністрації пропонує організований відпочинок і змістовне дозвілля в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Калинівка», який розташований у мальовничому куточку Старокостянтинівщини – в селі Калинівка.

Дитячий табір займає територію майже 3 га і лежить у вигині річки Случ в мальовничому лісі, наповненому цілющим свіжим повітрям з пахощами соснових голок.

За зміну «Калинівка» приймає до 140 дітей, на протязі літа – до 420. Тривалість зміни складає 21 день.

До послуг дітей спальні корпуси з кімнатами на 7-8 місць. В кімнатах шафи і тумбочки, килимки на підлозі. Постільну білизну пошито із сертифікованої тканини.

Спальні санаторію

Є літній душ, пральня, кімната гігієни дівчат. Табір має свою артезіанську свердловину, автономну систему водогону, оснащену фільтрами для води.

Спальні корпуси санаторію

Оздоровленням дітей займається лікар-педіатр Старокостянтинівської Центральної районної лікарні і молодший медперсонал, які мають відповідний досвід і кваліфікацію. Медпункт закладу повністю забезпечений достатньою кількістю медпрепаратів та інструментарію для надання невідкладної долікарської допомоги. Є кабінет лікаря, процедурна, кімната медичної сестри.
На території табору знаходиться їдальня на 80 місць, забезпечена необхідним технологічним обладнанням, холодильниками, кухонним та столовим посудом. Прийом їжі проходить у 2 зміни. Кваліфіковані працівники громадського харчування забезпечують п’ятиразове харчування дітей, яке повністю відповідає усім санітарним нормам.

Працівники оздоровчого закладу з педагогічною освітою та досвідом роботи забезпечують відпочинок, створюють умови для змістовного дозвілля, проводять відповідну виховну, культурно-розважальну і спортивно-масову роботу. Різноманітні форми та методи проведення заходів відповідають віковим особливостям та інтересам дітей: вікторини, змагання, екскурсії, туристичні походи тощо. Є власна міні-бібліотека. До дитячих послуг 7 тематичних гуртків та виїзні гуртки від Старокостянтинівського районного центру дитячої творчості.

Спортивні розваги

Територію «Калинівки» оснащено ігровими майданчиками, волейбольним майданчиком, великим спортивним майданчиком для гри в баскетбол та міні-футбол, тренажерним майданчиком. Є столи для настільного тенісу і велика актова зала, оснащена супутниковим телебаченням, звукопідсилювальною апаратурою та світлотехнічними засобами для проведення дискотек і творчих вечорів.

Безпеку дітей забезпечують працівники Старокостянтинівського відділу поліції, які чергують в таборі. За результатами державної атестації, яка була проведена у 2016 році, ПЗОВ «Калинівка» належить до І категорії позаміських закладів оздоровлення та відпочинку (Номер у Державному реєстрі – 0474).

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне