Підприємців позбавили ліцензії за продаж тютюну та алкоголю неповнолітнім

Фото: Prohibition Sign do not smoking and drink alcohol

Працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Хмельницькій області цьогоріч провели ряд контрольно-перевірочних заходів, спрямованих на виявлення порушень у сфері торгівлі алкогольними та тютюновими виробами на території населених пунктів краю.

В ході проведення цієї роботи було загалом виявлено 393 порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Загальна сума штрафних санкцій – понад 4,5 мільйона гривень.

Зокрема, було виявлено 50 випадків продажу алкогольних напоїв чи тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, через що порушники позбавилися загалом 340 тисяч гривень у вигляді штрафних санкцій та 39 ліцензій на торгівлю.

Також було виявлено  237 випадків торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні – на суму 2,37 мільйона гривень, 13 випадків торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими, ніж встановлені виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів – на суму 190 тисяч гривень, 15 випадків виробництва, зберігання, транспортування, чи реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку – на суму 255 тисяч гривень, 3 випадки виробництва, зберігання, транспортування, реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку – на суму 68 тисяч гривень, 3 випадки торгівлі алкоголем через незареєстрований касовий апарат – на суму 100 тисяч гривень, 3 випадки зберігання алкогольних напоїв у незареєстрованих місцях (65 тисяч гривень) тощо.

В управлінні звертають увагу на те, що зазначена робота ведеться у співпраці з головами об’єднаних територіальних громад та керівниками райдержадміністрацій.

Загалом на даний час підприємці області користуються 2687-ма ліцензіями на реалізацію алкоголю та тютюну, реалізовуючи їх через 4089 ліцензованих закладів торгівлі.

Повідомляє: ДФС  у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне