Рятувальники та поліція провели в області попереджувальний рейд місцями відпочинку громадян

Фото:

Як повідомляють у прес-службі ШУ ДСНС у Хмельницькій області, зважаючи на зростання загрози виникнення пожеж в екосистемах, що постає з настанням сухої спекотної погоди, рятувальники спільно з представниками Національної поліції активно патрулюють лісові масиви та проводять роз’яснювальну роботу серед населення. Так, впродовж 26-27 травня профілактичною роботою були охоплені усі міста та райони Хмельниччини.

Спілкуючись із громадянами, вогнеборці закликали не спалювати на прилеглих територіях сміття, опале листя та суху траву, не застосовувати для розпалювання вогнищ легкозаймисті речовини, не кидати непогашені сірники та недопалки. Відпочивальників фахівці ДСНС закликали не засмічувати ліс, прибирати сміття та скляні пляшки, адже залишене на галявині скло у спекотну сонячну погоду може спрацювати як лінза, спричинивши загоряння. Батьків рятувальники закликали власним прикладом привчати малечу берегти довкілля. Кожен співрозмовник отримав від працівників ДСНС застережливі пам`ятки на протипожежну тематику. Подібні просвітницькі заходи будуть проводитись впродовж усіх вихідних, адже обізнаний – означає озброєний.

Державна служба з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян: будьте обережними під час дозвілля на природі! Не забувайте, що порушуючи правила пожежної безпеки, ви завдаєте великої шкоди навколишньому середовищу. Бережіть природні багатства, не дозволяйте іншим нищити народне надбання!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне