Розлучення не позбавляє колишню дружину права користуватись квартирою

Фото: kma.court.gov.ua

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін рішення першої інстанції, яким чоловіку відмовили у вимозі виселити та зняти з реєстрації його колишню дружину. В такий спосіб він просив усунути перешкоди у користуванні власною квартирою. Головний аргумент служителів Феміди: стаття 156 Житлового кодексу передбачає збереження права користування житлом для членів сім’ї, які припинили сімейні відносини з його власником, за умови незмінності власника майна.
Звернутись до суду чоловіка змусило те, що екс-жона, нібито, чинить йому перешкоди у користуванні власністю. Як аргумент те, що вона не оплачує комунальні послуги. Та ніяких доказів цього суд не побачив.
Натомість, у постанові володарі мантій констатували, що жінка має таке ж право користуватись квартирою, як і її колишній чоловік. Для виселення ж потрібні конкретні підстави, прописані в статті 116 Житлового кодексу. Серед них такі: систематичне руйнування чи псування жилого приміщення, використання його не за призначенням, неможливість спільного проживання через систематичне порушенням правил співжиття. Однак, про такі підстави чоловік у позові не заявляв.
Відтак, на думку суду, право власності чоловіка не порушується.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне