Середня заробітна плата в області майже 7 тис. гривень

Фото: bessarabiainform.com

Про це повідомляє ГУ статистики у Хмельницькій області, се­ред­ня но­мі­наль­на за­ро­біт­на пла­та штат­но­го пра­ців­ни­ка в еко­но­мі­ці Хмель­ницької об­ласті (по юри­дич­них осо­бах та ві­док­ремле­них під­розді­лах юри­дич­них осіб із кіль­кіс­тю най­ма­них пра­ців­ни­ків 10 і біль­ше осіб) у квіт­ні ста­но­ви­ла 6998 грн, що в 1,9 ра­за ви­ще рів­ня мі­ні­маль­ної за­ро­біт­ної пла­ти (3723 грн), про­те на 17,5 % ниж­че, ніж у се­редньому по Ук­ра­їні.

Ви­ще се­реднього рів­ня по об­ласті в квіт­ні бу­ла за­ро­біт­на пла­та пра­ців­ни­ків сфе­ри фі­нан­со­вої та стра­хо­вої ді­яль­нос­ті (9771 грн), сіль­сько­го гос­по­дарс­тва, лі­со­во­го гос­по­дарс­тва та риб­но­го гос­по­дарс­тва (9544 грн), дер­жавно­го уп­равлін­ня й обо­ро­ни, обов’яз­ко­во­го со­ці­аль­но­го стра­ху­ван­ня (9529 грн), про­мис­ло­вос­ті (7959 грн), тран­спор­ту, складсь­ко­го гос­по­дарс­тва, пош­то­вої та кур`єрсь­кої ді­яль­нос­ті (7005 грн).

Се­ред про­мис­ло­вих ви­дів ді­яль­нос­ті най­ви­щий рі­вень за­ро­біт­ної пла­ти спос­те­рі­гав­ся в пра­ців­ни­ків під­при­ємств з пос­та­чан­ня елек­тро­енер­гії, га­зу, па­ри та кон­ди­ційова­но­го по­віт­ря (10789 грн) і пе­ре­ви­щу­вав се­редньо­об­ласний по­каз­ник в 1,5 ра­за.

Вод­но­час рі­вень за­ро­біт­ної пла­ти пра­ців­ни­ків під­при­ємств з тим­ча­со­во­го роз­мі­щу­ван­ня й ор­га­ні­за­ції хар­чу­ван­ня, ви­го­тов­лення ви­ро­бів з де­ре­ви­ни, ви­роб­ниц­тва па­пе­ру та по­ліг­ра­фіч­ної ді­яль­нос­ті пе­ре­бу­вав у ме­жах 49,9–67,5 % від се­редньо­об­ласно­го по­каз­ни­ка.

Ре­аль­на за­ро­біт­на пла­та най­ма­них пра­ців­ни­ків у квіт­ні, по­рів­ня­но з бе­рез­нем, збіль­ши­лась на 1,0 %, від­носно квіт­ня ми­ну­ло­го ро­ку — на 12,3 %.

За­галь­на су­ма за­бор­го­ва­нос­ті з вип­ла­ти за­ро­біт­ної пла­ти на 1 трав­ня ста­но­ви­ла 7,2 млн грн, або 0,5 % фон­ду оп­ла­ти пра­ці, на­ра­хо­ва­но­го за кві­тень.

У струк­ту­рі за­галь­ної су­ми за­бор­го­ва­нос­ті 83,1 % ут­во­ре­но на під­при­ємс­твах, до яких впро­вад­же­на про­це­ду­ра від­новлен­ня пла­тос­про­мож­ності бор­жни­ка або виз­нання його бан­кру­том, 13,0 % — на еко­но­міч­но ак­тивних під­при­ємс­твах та 3,9 % — на еко­но­міч­но не­ак­тивних під­при­ємс­твах.

Вчас­но не от­ри­ма­ли за­ро­біт­ну пла­ту 169 пра­ців­ни­ків еко­но­міч­но ак­тивних під­при­ємств. Кож­но­му з них не вип­ла­че­но в се­редньому по 5538 грн, або 79,1 % від се­редньої за­ро­біт­ної пла­ти за кві­тень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне