Шепетівська місцева прокуратура домоглась стягнення збитків до бюджету м. Нетішин

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Як повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області, Шепетівська місцева прокуратура у судовому порядку домоглась стягнення до бюджету м. Нетішин збитків, завданих невиконанням зобов’язання щодо сплати коштів пайової участі.

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету.

Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, за позовом місцевої прокуратури господарським судом Дніпропетровської області розглянуто справу про стягнення на користь Нетішинської міської ради із товариства 27 тис. грн. збитків (упущеної вигоди), завданих невиконанням зобов’язання щодо сплати пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури м. Нетішина.

Встановлено, що вказаним товариством у 2013-2014 роках здійснено реконструкцію автомобільної заправної станції із встановленням автомобільного газозаправного пункту, що знаходиться у м. Нетішин.

Об’єкт прийнято в експлуатацію у вересні 2015 року.

Всупереч вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку пайової участі замовників у створені і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Нетішина, замовник будівництва із заявою про укладення відповідного договору до Нетішинської міської ради не звернувся, документів, необхідних для визначення розміру пайової участі та укладення договору не надіслав, коштів пайової участі на створення і розвиток зазначеної інфраструктури м. Нетішина до місцевого бюджету не сплатив. Вказане стало підставою для прокурорського реагування.

Під час розгляду справи у суді збитки відшкодовано відповідачем у повному обсязі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне