Суд виніс вирок неповнолітньому, який поцупив мобільний телефон

622467_news
Фото: kma.court.gov

Ізяславський районний суд визнав винним юнака, якому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство) – злочин, передбачений частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – і звільнив його від покарання. Однак, застосував примусові заходи виховного впливу у вигляді застереження та передачі його на 1 рік під нагляд матері.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, 15-річний ізяславець біля місцевого магазину познайомився з іншим неповнолітнім. Помітивши у того телефон, попросив нібито лише для здійснення дзвінка, утім, взявши чужий мобільний, сів у таксі й поїхав додому.

Оцінивши усі досліджені докази, суд прийшов до висновку, що вина юнака в інкримінованому злочині доведена. Обираючи йому покарання, суддя серед іншого врахувала, щире розкаяння неповнолітнього та подальшу бездоганну поведінку, інформацію місцевого органу пробації щодо низької ймовірності повторного скоєння ним правопорушення, тож дійшла висновку, що його «доцільно звільнити від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру відповідно до вимог ст. 105 КК України».

Вирок ще не набрав законної сили і його можна оскаржити до апеляційного суду.

Нагадаємо, Подоляни продовжують потрапляти «на вудку» шахраїв. Найчастіше подоляни стають жертвами шахраїв під час купівлі-продажу товарів через інтернет. 13 грудня близько 11:00 години в с. Врублівці Кам’янець-Подільського району до 22-річного місцевого жителя зателефонувала невстановлена особа та під приводом купівлі по оголошенню мобільного телефону «Соні», надіславши фіктивне смс-повідомлення про зарахування грошових коштів, шахрайським шляхом заволоділа вказаним ґаджетом.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне