Суд змусив продавця відремонтувати товар і сплатити моральні збитки

На Хмельниччині за втручання місцевої прокуратури припинено використання приватним агровиробником землі вартістю 300 тис грн, неправомірно переданої йому навчальним закладом
Фото: Etcetera Media

Полагодити зламаний дитячий візок і сплатити позивачці 500 гривень моральної шкоди змусив суд підприємця з Хмельницького. Раніше чоловік відмовився ремонтувати свій товар, пояснюючи це тим, що начебто сплив гарантійний термін.

У квітні 2017 року пані Наталія придбала у підприємця дитячий візок за тисячу гривень. За три місяці у візку відламалась ручка, тож жінка звернулася до продавця з проханням відремонтувати візок. Однак той відмовився, зазначивши, що закінчився двомісячний гарантійний термін. Про це пані Наталія розповіла у Хмельницькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де їй порадили звернутися до суду.

Представляти інтереси клієнтки доручили юристці центру Ользі Глазуновій. У позовній заяві позивачка просила суд зобов’язати підприємця безоплатно усунути недоліки товару та стягнути з нього моральну шкоду в сумі 500 грн.

Юрист місцевого центру надала суду експертний висновок Хмельницької торгово-промислової палати, відповідно до якого дитячий візок не придатний для подальшої експлуатації через зламану ручку. Гарантійний строк її експлуатації становить 12 місяців з дня продажу.  Крім того, Ольга Глазунова зазначила, що її клієнтка перенесла душевні страждання у зв’язку із пошкодженням її майна. На думку суду, заявлений позивачкою розмір моральної шкоди з цього приводу є достатнім для її відшкодування.

Оцінюючи встановлене, суд дійшов висновку, що вимоги позивачки є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню. Відповідач добровільно виконав рішення суду: сплатив 500 грн моральної шкоди і забрав поламаний візок для безоплатного ремонту.

За інформацією Хмельницькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне