Сусідська пильність врятувала дім від грабіжника

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

За повідомленням прес-служби обласної поліції, 23 червня близько 18.40 години в місті Старокостянтинів 39-річний рецидивіст намагався обікрасти будинок, проте свідком цього стала сусідка потерпілих, яка одразу викликала поліцейських, завдяки чому злодія вдалось оперативно затримати.

39-річний зловмисник тільки в січні цього року звільнився із місць позбавлення волі, де перебував 4,5 роки за вчинення крадіжок. Під час звільнення чоловік зазначив, що вирушає в Маріуполь, де мав стати на облік, але залишився в Хмельницькій області.

23 червня близько 18.40 години рецидивіст, скориставшись відсутністю господарів, відтиснув вікно і проник в будинок 68-річної жительки міста Старокостянтинів, звідки викрав ТВ-тюнер, одяг, банку фарби і пульти від телевізора.

Свідком пограбування стала сусідка потерпілої, яка спочатку сама намагалась зупинити злодія, але оскільки той не реагував, вона зателефонувала в поліцію. За кілька хвилин на місці події була група реагування патрульної поліції, яка і затримала зловмисника. Усе викрадене в нього вилучили.

Чоловікові вже оголосили про підозру у вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Наразі перевіряється його причетність до вчинення аналогічних злочинів на території району і області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне