У Хмельницькому депутати зробили почесним громадянином екс-нардепа, якого нагороджували в часи Януковича

Фото: НГП

Депутати Хмельницької міської ради присвоєїли звання “Почесний громадянин Хмельницького” шістьом особам, з них чотирьом посмертно, пише “НГП“.

Таке рішення міські обранці прийняли на позачерговій сесії Хмельницької міської ради 28 вересня.

Присвоїти завання “Почесного громадянина Хмельницького” мали таким кандидатурам: чемпіону XII, XIII та XV літніх Паралімпійських ігор з футболу Володимиру Антонюку і голові обласної організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих Зіновію Комарницькому (посмертно), які раніше затвердила комісія з визначення претендентів на присвоєння почесного звання, а також троє загиблих учасників АТО Іван Мельник, Сергій Остапчук та Андрій Рибцов.

Відповідно до Положення про звання “Почесний громадянин міста Хмельницького”, протягом року допускається присвоєння не більше двох звань. Тобто отримати почесний статус могли тільки двоє кандидатів, які пройшли конкурсну комісію: Володимир Антонюк і Зіновій Комарницький. Загиблих військовослужбоців автоматично включають до списків на відповідне представлення.

На сесії  керівник фракції ВО “Батьківщина” Станіслав Мельник попросив доповнити підготовлений проект рішення: внести ще одного претендента на “почесного” – депутата Хмельницької міської ради від ВО “Батьківщина” Лева Бірюка.

Це питання викликало жваву дискусію серед депутатів. Адже, порушувало чинне положення.

Відео “НГП“.

Врешті депутати таки проголосували і присвоїли своєму колезі звання “Почесного громадянина”.

Нагадаємо, що згідно положення, особам, які удостоєні Звання “Почесний громадянин міста Хмельницького”, вручаються Свідоцтво міської ради та нагрудний знак відповідного зразка і винагорода у розмірі 20 мінімальних заробітних плат, збільшена на суму сплати податку з доходів фізичних осіб (на час прийняття рішення).

Також Почесний громадянин міста Хмельницького (за його бажанням) користується правами:

  • безкоштовного проїзду в міському пасажирському транспорті всіх типів (крім таксі);
  • першочергового прийому керівниками органу місцевого самоврядування та виконавчими органами міської ради;
  • позачергового прийому і безкоштовного обстеження та лікування, протезування в лікувальних установах міста, забезпечення ліками (за рецептами лікарів);
  • безкоштовного користування комунальними послугами на території міста (квартирна плата, тепло-, водопостачання, водовідведення), які надаються комунальними підприємствами міста;
  • оплата однієї путівки в рік (з оплатою проїзду в санаторій, будинок відпочинку чи інший лікувально-профілактичний заклад України).

Нагадаємо, що у 2011 році виник скандал, коли Віктор Янукович нагороджував державними відзнаками соратників свого головного політичного опонента Юлії Тимошенко. Тоді у списку нагороджених опинився і Лев Бірюк. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне