У Хмельницькому спеціалізовані служби цивільного захисту тренувались ліквідовувати надзвичайну ситуацію місцевого рівня

Фото: ДСНС

14 серпня в рамках проведення комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту Хмельницької області у Хмельницькому спеціалізовані служби цивільного захисту тренувались ліквідовувати надзвичайну ситуацію місцевого рівня.

За тактичним задумом, о 15:15 на території Хмельницького міського району електромереж в адміністративному приміщенні виявлено розлив ртуті в кількості 500 г. За ввідною комісії ДСНС оголошено надзвичайну ситуацію місцевого рівня.

Черговий персонал підприємства відповідно до інструкції здійснив оповіщення відповідних екстрених служб та приступив до евакуації працівників з приміщення.

Рятувальники-хіміки на пересувній хіміко-радіологічній лабораторії провели розвідку та виявили небезпечну хімічну речовину, зібрали її механічним способом, провели демеркурізацію приміщень та визначили концентрацію парів труті у повітрі.

На місці події було розгорнуто штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, під час роботи якого керівники усіх спеціалізованих служб цивільного захисту доповіли Хмельницькому міському голові про першочергові заходи щодо ліквідації наслідків небезпечної ситуації.

Комісія ДСНС відзначила високу підготовку усіх служб та організацію роботи штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, а також надала практичні рекомендації щодо удосконалення цієї роботи.
ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне