Відмінено 143 тендерних закупівлі більше ніж на 640 мільйонів гривень

Фото: Центр громадського моніторингу та досліджень

Завдяки вжитим співробітниками управління захисту економіки в Хмельницькій області заходам, за 8 місяців 2018 року заощаджено понад 640 мільйонів гривень державних коштів.

У рамках здійснення превентивної діяльності, під час проведення моніторингу закупівель, було виявлено порушення законодавства та на підставі листів Управління відмінено 143 тендери.

Серед відмінених – у сфері освіти 35 тендерів на суму близько 92 млн. грн., у сфері охорони здоров’я 32 – на суму понад 250 млн. грн., а також понад 30 тендерних процедур в сфері будівництва та експлуатації доріг на загальну суму понад 300 млн. грн.

Кошти передбачалось використати на закупівлю медичного обладнання та лікарських засобів, продуктів харчування для закладів освіти та соціальної сфери, проведення будівельних та ремонтних робіт, на фінансування будівництва та ремонту доріг тощо.

Уникнути значних втрат державних коштів стало можливим завдяки своєчасного втручання співробітників УЗЕ в Хмельницькій області на стадії підготовки торгів (в переважній більшості це виявлення невідповідності кваліфікаційним вимогам тендерної документації) та надання відповідної інформації до комітетів з конкурсних торгів, якими прийнято рішення про відміну торгів та відхилення наданих пропозицій.

За інформацією управління захисту економіки в Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне