Віньковецький район: рятувальники провели рейд водними об’єктами району

Фото: km.dsns.gov.ua

Як повідомляють у ДСНС, у зв’язку зі спекотною погодою все більше людей надає перевагу відпочинку біля водойм. Але, на жаль, не всі дотримуються правил безпечної поведінки на воді, що, в свою чергу, стає основною причиною нещасних випадків.
Тож, аби запобігти загибелі людей на водних об’єктах, 9 серпня працівники Віньковецького районного сектору Головного управління ДСНС у Хмельницькій області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу на водних об’єктах району, а саме на території Зіньківської, Адамівської та Покутинецької сільських рад.
Під час проведення заходу рятувальники вкотре закликали громадян, аби під час купання дотримувались елементарних правил, – лише тоді відпочинок біля води принесе задоволення, а не спричинить біди. Також громадянам нагадали про небезпеку купання у непристосованих для цього місцях, пірнання у воду з обривів та мостів; закликали не заходити у воду напідпитку. І, звісно, під час спілкування особливу увагу рятувальники приділили батькам, котрі взяли із собою на відпочинок малечу, та закликали їх у жодному разі не упускати дітлахів з поля зору і дозволяти їм купатися лише у присутності дорослих.
Окремо працівники ДСНС пояснили громадянам, як здійснювати рятування на воді; розповіли про порядок застосування реанімаційних заходів та надання першої долікарської допомоги.
А наприкінці зустрічі і дорослі, і малі отримали від працівників ДСНС пам’ятки, що містять інструкції щодо безпечного поводження на воді.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне