Випадки ротовірусної інфекцї в Хмельницькій області

Фото: medsimptom.org

Як повідомляє ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України», протягом поточного періоду 2018року в районі зареєстровано 36 випадків ентероколітів, збудником яких стали ротавіруси. Інтенсивний показник на 100тис. населення складає 76,1 випадки, що на рівні аналогічного періоду минулого року.
Захворюваність реєструвалась в 6-ти населених пунктах району. Зареєстровано 2 сімейних вогнища з 3-ма випадками та 3 сімейних вогнища з 2-ма випадками. Захворіли 14 дорослих, 22 дітей. Серед дітей: 2 дітей до року, 12 у віці від 1 до 4-х років, 7 дітей вікової категорії від 5-ти до 9-ти років, та 1дитина у віці 10-14 років.
Джерело інфекції встановлено в 2-х випадках. Ним стали хворі в гострій стадії захворювання.
Шляхи передачі інфекції встановлені у всіх випадках. В 34-х випадках – харчовий, в 2-х – контактно-побутовий. Факторами передачі, які спричинили захворювання були в основному овочі та фрукти (банани, кавун, клубніка, сік морковко-яблучний), які вживались з порушенням особистої гігієни, в 8-ми випадках салати приготовлені в домашніх умовах.
Фахівцями Городоцького районного лабораторного відділення ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України» всі випадки захворюваності розслідувані. В сімейних вогнищах проведена заключна дезінфекція, в інших дано рекомендації про проведення заключної дезінфекції силами власників будинку.
При проведенні розслідування у всіх вогнищах проведено бесіди з питань профілактики гострих кишкових інфекцій, наголошено про необхідність своєчасного звернення за медичною допомогою в лікувально-профілактичні заклади.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне