За втручання прокуратури Хмельниччини бюджет обласного центру щороку додатково отримуватиме 410 тис. гривень

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура
Прокуратурою Хмельницької області активно вживаються заходи з метою приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель комунальної власності, передусім в межах міста Хмельницького.
Зокрема, на території обласного центру встановлено випадки ухилення орендарів від обґрунтованих пропозицій міської ради щодо внесення змін до раніше укладених договорів в частині збільшення розміру орендної плати.
У зв’язку із такими діями місцевий бюджет втрачає значні надходження.
Так, одне із приватних підприємств використовує під будівництво земельну ділянку площею 5 га із застарілою нормативною грошовою оцінкою, яка більш ніж удвічі менша від її реальної вартості. Відтак, бюджет обласного центру недоотримує понад 410 тис. грн. на рік плати за землю.
За позовом прокуратури області рішенням господарського суду розмір нормативної грошової оцінки вказаної земельної ділянки збільшено з 11,8 млн. грн. до 25,2 млн. грн., а відповідно щорічний розмір орендної плати – з 366 тис. грн. до 776 тис. гривень.
Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Шкадько: «Завдяки вжитим заходам прокурорського реагування щорічні надходження до місцевого бюджету збільшено на 410 тис. грн. Окрім того, на сьогодні господарським судом відкрито провадження ще за двома аналогічними позовами органів прокуратури».
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне