ЖАР звітував про моніторинг декларацій хмельницьких посадовців та обранців

Фото: Сергій Мороз

Громадська організація «Жіночий Антикорупційний Рух» в обласному центрі провела підсумкову прес-конференцію в рамках проекту «Прозорий Хмельницький: е –декларанти та їх нажиті статки». Проект реалізовувався цієї організації впродовж п’яти місяців та охопив е-декларації 289 декларантів. Під моніторинг потрапили депутати Хмельницької міської та Хмельницької обласної ради, керівники комунальних підприємств та правоохоронці. Також промоніторили керівників структурних підрозділів Хмельницької міськради, Хмельницької обладміністрації та суддів Хмельницької області. Для дослідження декларацій виконавцями проекту також використовувались відкриті реєстри – реєстр речових прав на нерухоме майно та реєстр МВС (автомобілі).

Експертка проекту Альона Береза поділилася усіма цікавинками, які вдалось виявити під час моніторингу е-декларацій, а також розповіла про виявлені порушення.

У заході взяли участь представники Управління захисту економіки в Хмельницькій області (УЗЕ), Управління Пенсійного фонду в області, прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду та уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції Хмельницької міськради.
Після презентації результатів проекту також відбулася дискусія щодо виявлених ще у червні випадків невчасного подання деякими депутатами Хмельницької міськради та Хмельницької облради, під час якої начальник відділу по протидії корупції УЗЕ Андрій Лисяк розповів присутнім про результати їх роботи в напрямку перевірки декларацій, а пре-секрета Хмельницького міськрайонного суду Алла Плінська розповіла про розгляд цих справ цим судом та результати цього розгляду.

Фото: Сергій Мороз

Наприкінці заходу експертка проекту Альона Береза наголосила, що на цьому їх робота із декларація не завершується. Після направлення звернень представниці ГО «ЖАР» будуть продовжувати надавати консультації щодо цієї сфери. Також вони будуть й надалі готувати матеріали щодо е-декларування посадовців та обранців на Хмельниччині.

Проект «Прозорий Хмельницький: е-декларанти та їх нажиті статки» реалізовувався в рамках проекту «Прозорість та доброчесність публічного сектору», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії протягом 2015-2018 рр.

Фото: Сергій Мороз

Інформація від речниці ГУ НП у Хмельницькій області Інни Глеги

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне