Cуд визнав недійсним наказ Держгеокадастру, яким жінці безоплатно передали 2 га землі

609012_news
Фото: kma.court.gov

Віньковецький районний суд за позовом прокурора визнав недійсним наказ Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області. Цим документом затвердили проект землеустрою і вдруге безоплатно надали жінці у власність земельну ділянку площею 2 гектари. Вимогу прокурора про витребування ділянки у чоловіка, який в подальшому її купив, не задовольнили.

Як встановив суд, оскаржуваний наказ про передачу землі у Віньковецькому районі видали у  жовтні 2017 року. Однак, за наказом цього ж управління від жовтня 2016 року громадянці вже надали безоплатно у власність ділянку у 2 га, розташовану на території Городоцького району. А це є порушенням норм статей 116 і 121 Земельного кодексу. За законом громадяни мають право лише один раз безоплатно отримати у власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства у розмірі не більше 2 га.

“Отже, суд вважає, що позовні вимоги прокурора  законні та обґрунтовані, проте  суд  не вправі витребувати продану Б. земельну ділянку”, – йдеться у рішенні. Суд зазначив, що залишається дійсним договір купівлі-продажу землі, а вимога про визнання його недійсним прокурором не ставилася. Відтак, чоловік залишається власником ділянки.

За інформацією Хмельницького апеляційного суду

Нагадаємо, у Кам’янці-Подільському суд оштрафував місцевого жителя за опір поліцейським. За вироком, раніше судимий житель Кам’янця – Подільського нецензурно лаявся на місцевому ринку. На прохання містянки вгамувати нетверезого чоловіка прийшли двоє поліцейських. Проте спроба заспокоїти обвинуваченого обернулася для них легкими тілесними ушкодженнями.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне