Полюєш – дотримуйся правил, не допускай браконьєрства

13249635
Фото: kmlis.gov

У зв’язку з теплою осінньою погодою в лісових масивах було досить людно. Тож як повідомляє ДП «Шепетівський лісгосп», колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин перенесли й розпочали 19 листопада. А триватиме  воно  до 30 грудня поточного року.

Для перевірки дотримання правил полювання в ДП «Шепетівський лісгосп» створено рейдові бригади в складі  представників лісової охорони та поліції. Спільними зусиллями вони вже провели вісім рейдів, під час яких  охороняли мисливські угіддя від браконьєрів,  вели контроль за дотриманням мисливцями правил полювання й техніки безпеки.

Лісівники  ще раз нагадують мисливцям: за незаконно добуті дикі тварини штрафи в середньому виросли в чотири рази й складають великі суми. В окремих випадках настає навіть кримінальна відповідальність.Отож не ризикуйте, не ставайте на слизьку стежку. Також  додержуйтесь правил поводження зі зброєю: не стріляйте «на шум», по цілі, яку нечітко видно (під час туману, у сутінках, проти сонця).

Нагадаємо, Новоушицьке лісове господарство висівало жолуді механізованим способом. Завдання по заготівлі жолудів перевиконано на 78,6 відсотка. Припасли 2500 кг жолудів при запланованих 1400 кг. Це забезпечить успішне лісовідновлення зрубів підприємства посівом. А також буде вирощуватися достатня кількості сіянців для потреб доповнення лісових культур старших років створення. У  Новоушицькому декоративно-квітковому розсаднику  висіяно 1960 кг жолудя дуба звичайного на площі 0,555 га. Висів здійснювався  трактором МТЗ-82 в агрегаті з сівалкою лісовою універсальною. Цей спосіб  спрямований на покращення ефективності вирощування посадкового матеріалу, адже можна буде проводити  механізований  міжрядковий обробіток посівів. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне