Висівали жолуді механізованим способом

image21
Фото: kmlis.gov

Цьогоріч  досить хороший урожай жолудя дуба звичайного. А тому  Новоушицьке лісове господарство поставило перед собою мету –  забезпечити підприємство на наступні роки посадковим матеріалом з основної лісоутворюючої породи – дуб звичайний.

Завдання по заготівлі жолудів перевиконано на 78,6 відсотка. Припасли 2500 кг жолудів при запланованих 1400 кг. Це забезпечить як успішне лісовідновлення зрубів підприємства посівом, так і вирощування достатньої кількості сіянців для потреб доповнення лісових культур старших років створення.

image12

kmlis.gov

У  Новоушицькому декоративно-квітковому розсаднику  висіяно 1960 кг жолудя дуба звичайного на площі 0,555 га. Висів здійснювався  трактором МТЗ-82 в агрегаті з сівалкою лісовою універсальною. Цей спосіб  спрямований на покращення ефективності вирощування посадкового матеріалу, адже можна буде проводити  механізований  міжрядковий обробіток посівів. Решта насіння було закладено лісництвами на зимове зберігання в ями.

Жолудь, з метою його кращого збереження у траншеях та схожості у полі, оброблено протруювачем-фунгіцидом системної дії “Максим”.

Зазначені обсяги посіву жолудя дуба звичайного дозволять ДП “Новоушицьке лісове господарство” повністю забезпечити власні потреби  з лісовідновлення та створити резерви для можливої реалізації сіянців для інших підприємств.

Прес-служба ДП “Новоушицьке лісове господарство.”

Нагадаємо, лісівники успішно виконали план посадки лісових культур на 2018 рік. Цього року Державним підприємством «Хмельницьке лісомисливське господарство» було заплановано провести лісовідновлення на площі 25 га. Доведене завдання перевиконано на 165 % і складає 41,2 га. Навесні створено лісові культури на площі 22,0 га, а восени ще 19,2 га. Осінь потішила лісівників теплом, отож використано було кожну погожу днину. Створення лісових культур проводиться на минулорічних та цьогорічних зрубах. Всі ділянки, що звільнені від стиглого лісу, відразу ж в обов’язковому порядку заліснюються. Посадка проводилася однорічними сіянцями з розсадника, яких цьогоріч виростили 202 тис.шт., що повністю забезпечує потреби підприємства в посадковому матеріалі. Висаджувалися культури з головною породою дубом звичайним з домішкою горіхів Зібольда та Манжурського.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне