У Хмельницькому жителі Озерної вкотре просять місцеву владу облаштувати зону відпочинку біля озера

Фото: mistaua.com

Ідея привести до ладу ставок у мікрорайоні Озерна у тамте шніх мешканців з’являється доволі часто. Лише у Єдиній системі місцевих петицій активні містяни зареєстрували аж 4 звернення.

Перша петиція із пропозицією створити пішохідну і велодоріжки довкола озера з’явилась ще в січні 2016 року. Вона швидко набрала необхідні 531 голос. І з того часу Управління ЖКГ займається цим питанням.

Розглянувши петицію мешканців міста щодо будівництва пішохідної доріжки навколо озера у мікрорайоні Озерна повідомляю, що відповідно до рішення Хмельницької міської ради від 16.03.2016 року №4 “Про внесення змін до бюджету міста Хмельницького на 2016 рік” управлінню житлово-комунального господарства для виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт зони відпочинку навколо водойми в мікрорайоні Озерна виділені кошти в сумі 60.0 тис. грн. У цій документації буде передбачено улаштування пішохідних та велосипедних доріжок, улаштування освітлення та проведення комплексу робіт з озеленення та благоустрою даної території. Зараз вишукується організація для виконання розробки необхідної документації.
Після виготовлення проектно-кошторисної документації буде надано пропозицію щодо виділення коштів на виконання даних робіт.

Не доріжкою єдиною. Жителі Озерної просили облаштувати на тому ставку пляж. Охочих влітку відпочити на березі озера виявилось лише 131 людина. Однак, навіть якби і назбирали необхідні півтисячі голосів, все пляжу там не бути через санітарно-гігієнічний стан водойми.

223-29.06.16-Облаштування нового комунального пляжу біля озера в мікрорайоні Озерна

У березні того 2016 року знову просили облаштувати зону довкола озера. Заступник мера Анатолій Нестерук у відповіді попросив зачекати, адже цим питанням вже займається Управління ЖКГ.

Минуло два роки. Зони відпочинку жителі Озерної так і не дочекались. Тож у системі з’явилась ще одна петиція.

Хмельничанка Ірина Андрощук просить владу таки звернути увагу на цей ставок.

“Пропоную владі нашого міста подбати про цю зону і створити там умови для відпочинку , а саме : встановити лавочки і урни навколо озера (не лише зі сторони Озерної), зробити тротуар також навколо озера, прибрати завалені дерева, покосити траву, зробити клумби або насадити дерев (щоб відділити, власне, зону відпочинку від дороги),” – пише жінка.

Ініціативу жительки Озерної підтримали вже понад 250 містян. Якщо вважаєте, що біля озера необхідно облаштувати зону відпочинку, то підтримати може тут.

Хоча навряд чергова петиція хмельничан прискорить місцеву владу.

Нагадаємо, хмельничани 5 разів просили владу ввести пільговий чи безкоштовний проїзд для школярів, але безрезулттатно.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне