Винуватцю смертельної ДТП призначено суворіше покарання

8_main
Фото: cryptota.com

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури слідчим відділом Дунаєвецького відділу поліції ГУНП в області, встановлено обставини ДТП, внаслідок якої загинув велосипедист.

Як інформує облпрокуратура, трагедія сталась у березні 2017 року поблизу смт. Смотрич Дунаєвецького району. Водій автомобіля марки Volkswagen Golf порушив правила безпеки дорожнього руху.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та рухаючись зі сторони м. Дунаївці у напрямку смт Смотрич, горе-водій здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався у попутному напрямку. І після цього зник з місця події.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення. Це передбачено ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). Вироком Дунаєвецького районного суду засудженому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», – повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський.

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора строк позбавлення волі для винуватця смертельної ДТП збільшено до 5 років 6 місяців.

Нагадаємо, винуватець смертельної аварії отримав вирок у 5 років позбавлення волі. Працівниками галузевого відділу прокуратури в суді було доведено вину водія. Екс-правоохоронець порушував правила безпеки дорожнього руху. Саме це і  спричинило летальні наслідки. Досудовим розслідуванням, яке здійснювалося слідчим відділом прокуратури Хмельницької області, встановлено, що водій автомобіля марки Hyundai Tucson, здійснив наїзд на пішохода, який рухався по узбіччю. Як виявилося, водій керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Від отриманих травм 22-річний житель с. Святець Теофіпольського району помер на місці події.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне