Винуватець смертельної аварії отримав вирок у 5 років позбавлення волі

514ae4e9e66796aa351ab10b630009c5
Фото: pravda.if

Завдяки принциповій позиції прокуратури Хмельницької області, апеляційним судом залишено без змін вирок Красилівського районного суду. До покарання у виді позбавлення волі засуджено колишнього правоохоронця, з вини якого наприкінці 2014 року в смт Теофіполь сталась дорожньо-транспортна пригода.

Працівниками галузевого відділу прокуратури в суді було доведено вину водія. Як інформує облпрокуратура, екс-правоохоронець порушував правила безпеки дорожнього руху. Саме це і  спричинило летальні наслідки. Досудовим розслідуванням, яке здійснювалося слідчим відділом прокуратури Хмельницької області, встановлено, що водій автомобіля марки Hyundai Tucson, здійснив наїзд на пішохода, який рухався по узбіччю. Як виявилося, водій керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Від отриманих травм 22-річний житель с. Святець Теофіпольського району помер на місці події.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Вироком Красилівського районного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Будучи незгідним з рішенням суду першої інстанції, засуджений оскаржив його в апеляційному порядку, однак Хмельницьким апеляційним судом цю скаргу залишено без задоволення.

Відтак, вирок суду набрав законної сили.

Нагадаємо, суд притягнув до адміністративної відповідальності нетверезого таксиста. 22 листопада, суд визнав водія, який керував ліцензійним транспортним засобом «Hyundai», що надає послуги перевезення пасажирів в режимі таксі, винним у вчиненні правопорушення передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП, а саме керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне