Підставний тендер: франківські підприємці отримали штраф за змову

11
Фото: zakupki.com

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Шлімовича Д.Б. /м. Івано-Франківськ/ та ФОП Васькова Т.О. /с. Яблунів, Галицький район, Івано-Франківська обл./ загалом на 32 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Як інформує прес-служба відділення, підприємці у 2017 році узгодили дії під час проведення виконавчим комітетом Хмельницької міської ради процедури відкритих торгів із закупівлі багатофункціональних пристроїв.

Переможцем відкритих торгів було визнано ФОП Васькова Т.О., вартість предмету закупівлі склала 205040 гривень. Підприємці майже одночасно завантажили свої електронні пропозиції на один елкектронний майданчик. Завантаження документів відбулося з обладання підприємства, засновником та керівником якого є ФОП Шлімович Д.Б. Протягом електронного аукціону ФОП Васьків Т.О. та ФОП Шлімович Д.Б. не змінювали свої цінові пропозиції, що свідчить про те, що учасники заздалегідь узгодили між собою свої цінові пропозиції та умови участі у торгах.

Зазначені суб’єкти господарювання знаходяться за однією адресою та використовують один контактний номер телефону для провадження господарської діяльності ФОП Шлімович Д.Б. запропонував модель багатофункціонального пристрою, який за основними технічними характеристиками не відповідала параметрам, визначених замовником. ФОП Шлімович Д.Б. завчасно знав, що його пропозиція буде відхилена замовником торгів та виступив технічним учасником, подавши тендерну пропозицію прикриття.

Відповідно до чинного законодавства ФОП Шлімович Д.Б. та ФОП Васьків Т.О. не братимуть участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Нагадаємо, що Хмельницьку міську раду запідозрено в антиконкурентних діях. Без можливості прийняти участь у конкурсі. Через встановлення таких обмежень окремі суб’єкти господарювання, як з міста Хмельницького, так і з інших регіонів України, що здійснювали чи планували здійснювати свою господарську діяльність на ринку надання послуг з управління будинком, не мали можливості прийняти участь у конкурсі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне