Як шахраї “розводять” довірливих хмельничан

1
Фото: newskm.net

За майже два місяці від шахраїв уже постраждало понад дві сотні хмельничан. У поліції розповіли, де та як найчастіше дурять людей.  Та що потрібно робити, аби не стати жертвою злочинців.

Як інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, з початку року на території області зафіксовано 232 шахрайства.

Найчастіше хмельничан “розводять” саме в інтернеті. Шахраї пропонують товари зі знижкою, однак, після передоплати покупки, жертви не отримують ні товарів, ні своїх грошей назад. Відтак, не потрібно реагувати  на підозрілі оголошення в соцмережах. Та не слід наперед оплачувати товар чи послугу.

Друга дієва схема — “Ваш родич потрапив у поліцію”. Тут головне, аби був ефект несподіванки. Тож, щоби  врятувати своїх рідних люди віддають останні заощадження. В цьому випадку варто зателефонувати безпосередньо до родича, або ж на лінію 102. Відразу діяти на емоціях – не потрібно!

Ще однією популярною аферою є  так звані ” дзвінки з банку”. Хмельничанам радять не втрачати пильність та завжди бути обережними. І, звісно, нікому не повідомляти реквізити своєї банківської картки.

11

hm.npu.gov

Нагадаємо, що поліція Хмельниччини затримала шахрая, який ошукав потерпілого на 1,5 млн. гривень. Працівники кримінальної поліції ГУНП в Хмельницькій області затримали шахрая, який ошукав 29-річного дніпрянина на півтора мільйони гривень. Потерпілий познайомився зі зловмисником у Хмельницькому і той, представившись підприємцем, пообіцяв йому продати 100 ящиків цигарок за вигідною ціною. Але, отримавши кошти, продавець зник, так і не надавши обіцяного товару. Мешканець Дніпра одразу звернувся за допомогою до поліції, і правоохоронці за кілька днів встановили особу шахрая. Ним виявився 28-річний хмельничанин, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вимагання.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне