Перед судом постане матір, син якої вчиняє булінг відносно однокласників

4
Фото: glavcom.ua

До Хмельницького міськрайонного суду надійшов адміністративний протокол щодо матері, малолітній син якої ображає та принижує свою однокласницю. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Так, матері доведеться відповідати за правопорушення, вчинені її сином, які підпадають під ч. 3 ст. 173-4 КУпАП, а саме — булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному насильстві, що вчинено малолітнім відносно малолітньої.

Підставою для складання працівниками ювенальної превенції протоколу про адміністративне правопорушення відносно матері стала поведінка її сина-п’ятикласника, який систематично порушував дисципліну на уроках, а також вчиняв неправомірні дії щодо своєї однокласниці: лаявся, бив її книжкою та м’ячем.

Санкція ч. 3 ст. 173-4 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Нагадаємо, що на Хмельниччині суд прийняв перше в області рішення щодо притягнення до відповідальності за вчинення булінгу. 28 лютого Нетішинський міський суд прийняв перше в Хмельницькій області рішення щодо притягнення до адміністративної відповідальності особи за вчинення булінгу. Булером виявився старшокласник однієї із місцевих шкіл, а потерпілим — його вчитель. Булінг проявлявся у систематичних образах та психологічному тиску зі сторони учня. Підлітка визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 173-4 (Булінг (цькування) учасника освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд зобов’язав матір неповнолітнього сплатити штраф у розмірі 850 гривень. Працівники поліції закликають громадян не замовчувати подібні випадки. Пам’ятайте — булінг боїться розголосу!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне