Хмельниччину топить:  вода  залила  14 гоподарств, школу та один дитсадок

Рятувальники відкачують воду з приватного домогосподарства у Білогірському районі
Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Про це повідомляє сайт ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Так, воду відкачували в Ізяславському, Білогірському районах, у містах Старокостянтинів, Хмельницький, Деражня.

Перше повідомлення про затоплення надійшло о 07 год. 45 хв з міста Старокостянтинів. Телефонували з управління освіти. За їхньою інформацією у підвальних приміщеннях ЗОШ №3 та ДНЗ «Сонечко» стоїть вода. Рятувальники у складі трьох чоловік за допомогою гідроелеватора та мотопомпи «Хонда ВТ-30» відкачали понад 400 кубічних метрів води.  

Вже згодом телефонували з с. Норилів Білогірського району. Чоловік повідомив, що затопило одразу  п’ять господарств на вулиці Степовій. Відділення вогнеборців у складі п’ятьох чоловік за допомогою двох мотопомп та пожежного автомобіля відкачали понад 1500 кубічних метрів води. Окрім того за допомогою ескаватора також розчистили і 150 метрів каналу водовідведення.  

О півдні виклики про допомогу одночасно надійшли одразу із Старокостянтинова та Деражні. Телефонували місцеві жителі, які повідомили про затоплення підвальних приміщень особистих господарств. З двох підвалів рятувальники відкачали по 20 тонн води.

О 13:38 сільський голова села Клубівка, що в Ізяславському районі, також повідомив про підтоплення. Вода залила одразу п’ять господарств по вулиці Г.Кірпи.  За допомогою мотопомпи рятувальники відкачали з підвалів дворів приватного житлового сектору  190 метрів кубічних води.

Ввечері  вже телефонували з обласного центру. Жителі Хмельницького не могли потрапити до себе додому, адже злива затопила повністю прибудинкову територію. Така ситуація склалась на на вул. Пугачова та на вул. 3-а Лугова. Відділення рятувальників у складі 4 чоловік  викачали воду з прибудинкової території, в об’ємі 400 м.куб.

Нагадаємо, що днями вогнеборці ліквідували пожежу автомобіля. Випадок трапився в смт. Ярмолинці. Вогонь повністю охопив моторний відсік мікроавтобуса. Причини займання встановлюють.  Під час пожежі ніхто не постраждав.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне