У Славуті будують дорогу стратегічного значення

Фото: slavuta-mvk.gov.ua

Триває будівництво дороги на вулиці Петра Сагайдачного, яка є важливою дорожньою артерією. Роботи виконує місцеве приватне підприємство «СЛАВУТА-ЮНІКС».

Будучи частиною інфраструктури Індустріального парку, вона забезпечить під’їзд як до нього, так і до митниці та ряду потужних славутських підприємств, а саме:

  • ТОВ «Аква-Родос»,
  • ТОВ «Родорс»,
  • ПрАТ «Геберіт».

Це буде дорога промислового, стратегічного значення.

 slavuta-mvk.gov.ua

Прокоментував подію міський голова Василь Сидор:

Ця дорога будується за новими технологіями. Нам важливо, щоб вона витримувала максимальне навантаження. Тому для її будівництва використовується бетон, який є одним із найміцніших матеріалів. Він більш стійкий до зносу, не деформується при спекотній погоді і під впливом важкого транспорту, відповідно, на дорозі не виникає колій. Якщо зупиниться на пластичності, в’язкості, тріщиноутворенні і усадці, то найкращим матеріалом для армування і для посилення цих властивостей є фібра, яка також тут застосовується.

Рекомендована товщина бетонного шару повинна становити не менше 17 см, але оптимальною товщиною під великі навантаження є 20-25 см. Цієї норми ми і дотримуємося.

slavuta-mvk.gov.ua

Наявність такої дороги допоможе звільнити місто від вантажного транспорту та покращить інфраструктуру Індустріального парку, створення якого було задекларовано державою і ми сподівалися, що вона нам допоможе. Але, на превеликий жаль, держава не виділила жодної копійки ні на комунікації, ні на дороги. Усі роботи виконуються за рахунок коштів міського бюджету. Це дуже накладно, адже ми могли їх використати на інші цілі.

Я вдячний депутатам і людям, які з розумінням відносяться до того, що ми робимо. Завдяки будівництву комунікацій та дороги у нас буде більше шансів залучити інвесторів та розвивати цю територію (а це біля 100 га землі), створювати нові робочі місця та зміцнювати економічний потенціал міста.

Сьогодні я хочу висловити подяку Асоціації виробників цементу України, Акціонерному товариству «Подільський цемент» в особі голови правління Кевіна Маккеона за надання благодійної допомоги  –  350 тонн цементу марки ПЦ-І-500 Р-Н, який використовується за призначенням.

Своїми думками з цього приводу поділився директор ТОВ «Родорс» Максим Нестеров, який зазначив, що для потужних підприємств, які знаходяться та активно розвиваються у цій частині міста така якісна дорога вкрай необхідна для доставки сировини, вивозу готової продукції та має дуже важливе значення.

Прес-служба Славутського МВК

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне