У водойму-охолоджувач Хмельницької АЕС вселено понад 3 тонни риби, – Хмельницький рибоохоронний патруль

122
Фото: .darg.gov.ua

Шостого листопада 2019 року відбувся перший етап зариблення водойми-охолоджувача Хмельницької АЕС. Захід пройшов в м. Нетішин Славутського району. Мальок вирощений за кошти користувача водних біоресурсів. Вселення проводилось відповідно до Режиму рибогосподарської експлуатації водойми.

Так, до водойми випущено 3 050 кг цьоголіток риби, середньою вагою близько 25 грамів/екз. Зокрема, 14 000 екз. (350 кг) білого амура, 62 000 екз. (1 550 кг) білого товстолобика та 46 000 екз. (1 150 кг) коропа.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Хмельницького рибоохоронного патруля.

«Варто відзначити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів водних біоресурсів. Які із розумінням ставляться до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами, які покращують якість води та запобігають її цвітінню в весняно-літній період», – повідомив в.о. начальника Управління Держрибагентства у Хмельницькій області Олег Атаманчук.

Відповідно до заявки роботи із вселення водних біоресурсів триватимуть до 10 листопада. За цей період користувачем планується вселити понад 5 000 кг риби.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне