Двічі в одну річку: депутат-конкретник знову очолить Ярмолинецьку РДА?

Фото: Андрій Шутяк

На сайті НАЗК з’явилась декларація Андрія Шутяка як кандидата на посаду голови Ярмолинецької райдержадміністрації.

Декларацію Андрій Шутяк подав 11 червня 2018 року. Наразі на сайті Президента ще не має розпорядження про його призначення.

 

Фото: km-oblrada.gov.ua

Нагадаємо, Андрій Шутяк також обраний депутатом Хмельницької обласної ради від політичної партії “За конкретні справи”.

З жовтня 2014 по жовтень 2015 року Андрій Шутяк вже був т.в.о. голови Ярмолинецької районної державної адміністрації Хмельницької області. Також фактично у цей час з  березня 2014 по  березень 2015 – мобілізований до лав ЗСУ. Учасник АТО. Учасник бойових дій.

У січні 2016 року, як повідомляє  Depo.ХмельницькийЯрмолинецький районний суд розглядав справу щодо екс-очільника Ярмолинецької РДА Андрія Шутяка. Військова прокуратура скерувала до суду протокол про одночасне перебування на двох посадах протягом п’яти місяців. З матеріалів протоколу: 

“20 жовтня 2014 року Шутяк Андрій Васильович, будучи військовослужбовцем військової частини – польова пошта В4252 призначений тимчасово виконуючим обов’язки голови Ярмолинецької районної державної адміністрації. При цьому, він не відряджався до органів державної влади із залишенням на військовій службі.

В той же час, з 20 жовтня 2014 року по 09 березня 2015року, перебуваючи одночасно на військовій службі та на посаді голови т.в.о. голови Ярмолинецької районної державної адміністрації,  отримував грошове забезпечення і заробітну плату відповідно.

Таким чином, в діях Андрія Шутяка вбачається порушення вимог ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме порушення обмежень щодо сумісництва з іншими видами діяльності”.

Окрім поєднання військової служби з керуванням Ярмолинецькою РДА, місцеві активісти також закидали Андрію Шутяку ще й третю роботу в цей період – він очолював районний виборчий штаб політичної партії “За конкретні справи”.

Детальніше, як одночасно поєднував три роботи, у сюжеті “33 каналу”.

https://www.youtube.com/watch?v=qcf7rrG6tUQ

Однак згідно з відомостями з порталу “Судова влада” суд так і не прийняв рішення у справі екс-чиновника. Судді, спочатку Ярмолинецького районного суду, а потім Хмельницького міськрайонного суду, двічі повертали протокол до  Військової прокуратури Хмельницького гарнізону для доопрацювання.

Згідно декларації депутата, він у 2017 році працював у ТОВ “Аграрна Інвестиційна компанія-Ярмолинці”. Як повідомляв “Незалежний громадський портал”,  агрофірма займалась подвійною реєстрацією земельних паїв.

За даними Єдиного державного реєстру  юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з квітня 2018 року компанія перебуває у стані припинення. Головним ліквідатором є Мороз Василь Іванович – генеральний директор ТОВ “Агрохолдинг -2012”. Беніфіціарами ТОВ “Агрохолдинг-2012” є народний депутат України Олександр Герега та його дружина Галина.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне