На території Волочиської ОТГ самовільно створено штучну водойму площею близько 6 га

Фото: https://khmel.gp.gov.ua/

Правоохоронці встановили, що на території одного із сіл Волочиської ОТГ самовільно створено штучну водойму площею близько 6 га, а поруч з нею проводяться роботи щодо облаштування інших.

«З цією метою на землях водного фонду незаконно знято поверхневий ґрунтовий шар», – повідомив керівник окружної прокуратури Сергій Стецюк.

Утворення штучних водойм впливає на природний стік поверхневих та підземних вод, а тому має відбуватись виключно за наявності спецдозволу, який для вказаних цілей не видавався, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Хмельницького районного управлінню поліції ГУНП в області.

Волочиською окружною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 239-2 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння землями водного фонду).

Наразі проводиться комплекс першочергових слідчих (розшукових) дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне