На Полонщині виявлено браконьєрів, які ловили рибу за допомогою сіток

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Вчора, 13 грудня, у селі Юровщина, що на Полонщині, на річці Хомора поліцейський офіцер громади Полонської ТГ Вадим Король завдяки співпраці з місцевими зариблювачами виявив браконьєрів — молодиків, що ловили рибу за допомогою сіток. 

У зловмисників правоохоронці вилучили риболовецьку сітку 70 метрів завдовжки, човен кустарного виробництва, а також 122 сріблястих карасів. Завданий браконьєрами збиток складає більше ніж 190 тисяч гривень.

Нагадаємо, що нещодавно за ініціативи Держрибагенства України було збільшено розмір такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів. Так, постановою Уряду за незаконний вилов одного екземпляру карася сріблястого збільшено розмір такси у 93 рази (з 17 до 1581 грн). 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція даної статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Наразі слідчі дії тривають.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне