Грип: на Хмельниччині зареєстровано 1 летальний випадок

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Минулого тижня на Хмельниччині було зареєстровано 11082 нових випадки грпу, що в 1,3 рази перевищує рівень минулого тижня. Показник захворюваності на 100 тис. населення склав 889,36 і на 39,9 % перевищив пороговий рівень. Захворюваність зросла як серед дітей, так і серед дорослих, інформують у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

57,5 % з тих, хто захворів, складають діти, в тому числі, у вікових групах: від 0 до 4 років – 1641 дитина; від 5 до 14 років – 3918 дітей; від 15 до 17  років – 813 дітей. Таким чином, найбільше хворих фіксуємо серед дітей шкільного віку.

Варто зазначити, що рівень захворюваності підвищився у всіх регіонах області. Госпіталізації потребували 3,2 % від загальної кількості тих, хто захворів. Левову частку госпіталізованих становили діти від 5 до 14 років.

На жаль, зареєстровано 1 летальний випадок від грипу типу “А” у 77-річного чоловіка, котрий мав важкі супутні хвороби та не був щеплений проти грипу.

Нагадаємо, що у Хмельницькій області лабораторно підтверджена циркуляція вірусів грипу «А» та «В». Так, у 46 випадках вірусологічна лабораторія нашої установи методом ПЛР виявила вірус типу «А»; у 7 випадках приватна лабораторія у Городоцькому районі, використовуючи “швидкі” тести, діагностувала вірус типу «А» (у 5 осіб) та вірус типу «В» (у 2 осіб). В одному випадку  за допомогою “швидкого” тесту у Хмельницькій інфекційній лікарні підтвердили вірус грипу типу «А» (хворий не вижив).

Лікарі нагадують, що щепитися проти грипу можна протягом всього епідсезону, проте, чим раніше – тим краще. Вакцини, що захищають від усіх штамів грипу, актуальних саме для цього епідсезону, можна замовити та придбати в аптеках за місцем проживання.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне