34 тисячі гривень штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами на 3 роки — суд покарав водія, що втік після ДТП

Фото: https://hm.npu.gov.ua/
Коли правоохоронці розшукали винуватця автопригоди та освідчили в медичному закладі, з’ясувалось, що він був у стані алкогольного сп’яніння.
 
Подія сталась на початку березня цього року у селі Михайлючка. 49-річний житель Шепетівщини, перебуваючи за кермом автобуса «Рута 20», порушив правила дорожнього руху. Водій наїхав на електроопору, внаслідок чого відбувся обрив лінії електропередач. Після вчинення дорожньо-транспортної пригоди порушник втік.
 
Свідки події викликали поліцію. Екіпаж патрульних оперативно відреагував на повідомлення та вже незабаром поліцейські розшукали зловмисника.
 
В ході перевірки з’ясувалось, що водій був напідпитку. Сам порушник запевняв, що вжив спиртне вже після ДТП. Втім, цей факт не зменшує відповідальності та міри покарання за скоєне.
 
Правоохоронці задокументували усі дії порушника. Адміністративні матеріали були спрямовані на розгляд суду. Шепетівський міськрайонний суд визнав чоловіка винним за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення: ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило пошкодження дорожніх споруд), ст. 122-4 (Залишення місця ДТП), ч. 4 ст. 130 (Вживання алкоголю після ДТП до моменту проходження огляду) та призначив водію 34 тисячі гривень штрафу й позбавлення права керування транспортними засобами на 3 роки.
 
Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне