5 лікарень області завантажені на понад 90% хворими з COVID-19

Фото: ілюстративне

Керівництво Хмельницької ОДА визнало, що ситуація із завантаженістю ліжкового фонду в закладах, що надають допомогу хворим на COVID-19, залишається складною.

За інформацією першого заступника голови Хмельницької ОДА Романа Примуша, на понад 90% завантажені Хмельницька інфекційна лікарня, Городоцька, Хмельницька, Шепетівська та Славутська ЦРЛ.

При цьому, розгортаються нові заклади: Віньковецька, Теофіпольська, Деражнянська та Чемеровецька ЦРЛ. Загалом, додатково розгорнуто 170 ліжкомісць, це переважно ліжка в інфекційних відділеннях.

Загалом, в області розгорнуто 1485 ліжкомісць, триває комплектування цих закладів засобами індивідуального захисту та ліками через Департамент охорони здоров’я.

Крім цього, продовжуються роботи із забезпечення ліжкового фонду для хворих на COVID-19 киснем, у планах забезпечити підведення до 80% ліжок. Наразі забезпечено киснем 60% ліжок, це 910 точок підведення кисню, з яких 82 обладнали за минулий тиждень.

Високопосадовець додав, що на Хмельниччині за минулий тиждень виявлено 2164 хворих, що становить понад 20% від загальної кількості хворих, що були виявлені, починаючи з березня місяця. Спалахи коронавірусу SARS-CoV-2 реєструються по всій території області, найбільше у місті Хмельницький, Городоцькому, Красилівському, Волочиському та інших районах.

https://www.adm-km.gov.ua/

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне