Біля Меджибожа незаконно облаштували МАФ на землях водного фонду

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

Незважаючи на те, що землі водного фонду складаються з двох частин, вони мають певну єдність, оскільки їх основним призначенням є раціональне використання і належна охорона вод. З цього випливає специфічний правовий режим зазначеної категорії земель. Нажаль, не всі посадові особи, зокрема представники селищних рад, знають і дотримуються вимог чинного законодавства України.

Так, на межі населених пунктів Меджибіж та Требухівці (Меджибізька громада Хмельницького району), в межах земляного полотна на 28 кілометрі автодороги Т-23-19 на греблі гідроспоруди виявлено факт проведення будівельних робіт з облаштування МАФу. Про це, з відповідним зверненням до Держекоінспекції у Хмельницькій області звернулась Служба автомобільних доріг Хмельницької області.

«Інспектори Держекоінспекції у Хмельницькій області, під час перевірки зазначеного факту, встановили, що виконавчий комітет Меджибізької селищної ради у 2018 році своїм рішенням визначив можливим встановлення тимчасової споруди на землях водного фонду, тим самим порушуючи вимоги чинного законодавства України.» – повідомляє Головний державний інспектор з охорони довкілля Хмельниччини Андрій Мартинов.

Враховуючи те, що стаття 61 Земельного кодексу України та стаття 89 Водного кодексу України передбачають відповідні обмеження у використанні земельних ділянок прибережних захисних смуг річок щодо будівництва будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних, а також інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій), Держекоінспекція у Хмельницькій області звернулась з вимогою до Меджибізької селищної ради про приведення у відповідність із законодавством прийнятого ними рішення.

Про виконання Меджибізькою селищною радою вимог Інспекції, а також про усунення правопорушення, буде повідомлено додатково.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне