Бізнес-спільнота Хмельниччини проводить експортно-імпортні операції із 117 країнами світу

101
Фото: ua.all.biz

Представники бізнесу області проводять зовнішньоторговельні операції із партнерами з 117 країн світу.

Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Німеччини, Польщі, Іспанії, Нідерландів, Італії. Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Туреччини, Єгипту, Ізраїлю, Білорусі.

У загальному обсязі експорту товарів збільшилась частка насiння і плодів олійних рослин; жирів та олій тваринного або рослинного походження; залишків і вiдходів харчової промисловості; солі, сірки, землі та каміння. Натомість зменшилась частка електричних машин; молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду; деревини і виробів з деревини.

Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини, Італії, Польщі, Литви. З-поміж інших країн світу найбільші імпортні поставки товарів надходили з Китаю, Російської Федерації, Туреччини, Саудівської Аравії, Білорусі, США.

У загальному обсязі імпорту товарів збільшилась частка палив мінеральних, нафти і продуктів її перегонки; механічних машин; засобів наземного транспорту, крім залізничного; електричних машин. Зменшилась частка пластмас, полімерних матеріалів; чорних металів; мила, поверхнево-активних органічних речовин.

Також зовнішньоторговельні операції послугами проводились із партнерами з 64 країн світу. Головними партнерами в експорті послуг серед країн-членів ЄС були Німеччина, Польща, Словаччина, Бельгія, Італія.

Найбільшу питому вагу в загальному обсязі експорту області становили транспортні послуги (47,1%) та послуги з переробки матеріальних ресурсів (46,5%).

Основу структури імпорту становили транспортні послуги (32,1% від загального обсягу імпорту), послуги, пов′язані з подорожами (25,0%) та ділові послуги (19,8%).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне