Чому “зависли” 750 тис. грн на зарплати медикам Хмельницької інфекційної лікарні? Версії Симчишина і Габінета

Фото: khm.depo.ua

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин після позачергової сесії, що відбулася 29 квітня повідомив, що медичним працівникам Хмельницької міської інфекційної лікарні не вистачає 750 тис. грн на виплату заробітної плати за квітень. Інформує НГП.

“Зараз маємо безпрецендентну ситуацію: медикам інфекційної не вистачає коштів від держави на зарплату. Дефіцит 750 тис. грн. Я вже не кажу про обіцяні Урядом 300% доплати. Сьогодні з депутатами спрямували звернення з цього приводу до керівництва держави. Переконаний, що так не повинно бути в умовах пандемії”, – наголосив він.

За тиждень до цього під час онлайн-брифінгу зі ЗМІ мер наголошував, що боргує перед медиками Національна служба здоров’я, яка з 1 квітня почала напряму фінансувати медзаклади вторинного рівня.

У коментарі НГП голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет підтвердив факт наявності заборгованості перед медпрацівниками Хмельницької міської інфекційної лікарні, яка має статус комунального неприбуткового підприємства міської ради.

“Аби зрозуміти проблему, варто подивитися на причинно-наслідковий зв’язок. Обласна влада за кілька місяців до старту другого етапу медичної реформи провела ряд зустрічей з керівниками комунальних медичних закладів, на яких обговорювали можливі проблеми. При цьому на Хмельницькій міській інфекційній лікарні взагалі увага не акцентувалася. Лише 10 квітня і 28 квітня цього року департамент охорони здоров’я Хмельницької ОДА отримав листи від головного лікаря міської інфекційної лікарні про недофінансування зарплат її працівників. Насправді ж про виникнення цієї ситуації Хмельницька міська інфекційна лікарня точно мала би знати ще у березні, коли відбувся спалах COVID-19. І якщо сьогодні не було б коронавірусу, то це питання також виникло і його насамперед повинна вирішувати міська рада, у власності якої знаходиться інфекційна лікарня”, – вважає керманич області.

Водночас Габінет зауважив, що наразі при облдержадміністрації створено робочу групу для розв’язання ситуації.

“Обов’язково знайдемо вихід, але це потребуватиме додаткового часу. Як варіант, спробуємо покрити дефіцит коштів за рахунок зведеного бюджету області. Для цього повинні побачити реальну картину з фінансуванням Хмельницької міської інфекційної лікарні, зокрема, звідки взявся дефіцит 750 тис. грн, про який заявляє міська влада”, – резюмував голова ОДА.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне