Чи можна купатися у річці Південний Буг Хмельницького? Висновники фахівців

Фото: https://xn--d1agleic5aql.xn--j1amh/

Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України досліджує якість води на пляжах краю, що офіційно визначені місцевою владою як місця для купання громадян.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар області Микола Габрикевич, передає НГП.

За його словами, є незначні відхилення за фізико-хімічними показниками води у річці Південний Буг біля міського пляжу. Спеціалісти планують повторно відібрати проби.

Водночас начальник міського управління з питань екології і котролю за благоустроєм Олександр Луков зазначив, що задля того, аби показники води у Південному Бузі були у межах норми, четвертий рік поспіль комунальники підселяють у воду хлорелу (зелені водорослі). Зокрема, цього року поблизу міського пляжу запустили 48 кг хлорели.

“Безпечно можна купатися лише біля хмельницького міського пляжу. Також показники води у межах норми у водоймі, що в мікрорайоні Озерна. Але там немає облаштованого пляжу, у тому числі немає рятувальників”, – наголосив пан Луков.

Крім цього, за інформацією Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, станом на 17 год. 8 червня радіаційний фон у місті Хмельницький та області перебуває в межах природних фонових значень. Якість питної води та атмосферного повітря також у межах норми.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне